Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Крум Зарков: Реакцията на БСП за социалистите в служебния кабинет е буря в чаша вода
България Важно Политика

Крум Зарков: Реакцията на БСП за социалистите в служебния кабинет е буря в чаша вода

Крум Зарков

Не може да има представители на БСП в служебния кабинет, но може да има хора от политически сили, които с тяхната експертиза да допринесат. Член съм на БСП и ще остана такъв. Това коментира пред bTV служебният министър на правосъдието Крум Зарков. Той определи като „буря в чаша вода“ позицията на БСП за неговото и участието на Явор Гечев и Весела Лечева в служебното правителство.

Кризи в страната има. Министрите не трябва да се тръшкат, а да положат усилия да ги решат. Трябва да направим така, че следващия парламент да влезе с летящ старт и да започне да работи“, посочи той.

Зарков обяви, че рокади в сектор „Правосъдие“ няма да има. „Аз поех министерството, запазих голяма част от екипа, има много закони, за да получим средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. Шенген е темата, по която може да се направи пробив без работещ парламент. Сега е моментът България да постави участието и правото си да бъде пълноправен участник, в края на септември ще има проверка, има известно изоставане, но в тези няколко месеца може да се убедят европейските партньори и да имаме сили да си поставим исканията пред страните, които не ни допускат“, поясни правосъдният министър.

Крум Зарков има разработен план за работа като служебен министър. Относно провеждането на изборите през октомври той посочи, че България ще се яви, без да е разбъркала Изборния кодекс. „Ще бъдат взети всички гаранции да не се опорочава вотът“, добави Зарков./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...