Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Църквата в „Тракия“ гъмжи от народ, митрополит Николай благодари на Манджуков СНИМКИ
Градът Кадър на деня Пловдив

Църквата в „Тракия“ гъмжи от народ, митрополит Николай благодари на Манджуков СНИМКИ

Илияна АНГЕЛОВА

Много пловдивчани дойдоха да запалят свещ за здраве в църквата в „Тракия“ , която днес на Преображение Господне, има храмов празник. Пловдивският митрополит Николай отслужи Архиерейска света литургия, а след това се обърна към всички миряни. На литургията присъства и кмета на „Тракия“ Костадин Димитров.

На този свтъл празник Бог да ни помогне да укрепим вярата си, защото той е навсякъде около нас, беше посланието на дядо Николай. „Изминаха 10 години от освещаването на този храм, изминаха 10 години, откакто божият народ на р-н „Тракия има своето място на утеха, надежда, облекчение на страданията, особено във времето на пандемия. 10 години, в които християните от р-н „Тракия“ и целия град идваха тук за общение с Бога, за да бъдат насаме с него, припомняйки си вликото чудо на Преображението. Най-голямата красота на един храм е изпълването му с хора, това, което виждам днес“, каза дядо Николай. Той се обърна с благодарност и към Петър Манджуков -архонт на Пловдивската света митрополия, който изгради храма „Преображение Господне“ в района.

„Богат е, не който има, а който дарява. Петър Манджуков създаде богатство, което никой не може да открадне“, каза дядо Николай и пожела на дарителя и неговото семейство здраве и благоденствие.

Тържествен и вълнуващ за миряните се оказа и моментът, в който  митрополитът изказа благодарност към двамата свещеници от храма отец Иван и отец Ангел, които с вяра и убеждение са изпълнявали своя пасторски дълг.  Дядо Николай ги отличи с протоерейско звание и ги дари с богослужебни одежди за по-високия им сан.

С „Многая лета“ завърши честването на Преображение в храма.

От 19.00 часа довечера на откритата сцена на парк „2019” на бул. „Освобождение” (до Лидл) ще започне празник с българско хоро и народни танци./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...