Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Украйна се готвила да нападне Русия след година
Важно Свят

Украйна се готвила да нападне Русия след година

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Украйна не може скоро да премине в контранастъпление. До този извод стигнаха украински военни експерти, цитирани от световни агенции.

Към днешна дата въоръжените сили на Украйна не разполагат и с 30 процента от необходимото въоръжение.

Киев очаква да натрупа необходимата сума за около година. Факт е, че помощта от Запада идва твърде бавно, контранастъплението на въоръжените сили на Украйна се отлага, потвърди военният експерт Олег Жданов в преглед на обстановката по фронтовете. Той смята, че въоръжените сили на Украйна вероятно ще трябва да изчакат с контранастъплението поради малките количества оръжейни доставки от Запада.

„Не може да се каже, че няма абсолютно никаква заплаха от пробив на руските войски по направленията на трите основни града, но в същото време вероятността за пробив е практически нулева“, обясни Жданов, уточнявайки какво Кривой Рог, Запорожие и Николаев означават.

Според Financial Times основните военни планове на Киев са през следващата година, точно когато се очаква да бъдат натрупани необходимите запаси от оръжие. Западните оръжия пристигат в Украйна, но не толкова бързо, колкото беше обещано. Например онзи ден германците предадоха на въоръжените сили на Украйна иновативно оръжие, което все още не е на въоръжение в германската армия.

Вярно е, че предишните доставки – германски гаубици – много бързо се повредиха и изискваха скъпи ремонти.Също така съвсем наскоро въоръжените сили на Украйна получиха още четири нови установки на реактивни системи за залпов изстрел HIMARS от Съединените американски щати. Официалният представител на главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Вадим Скибицки каза, че 90% от военната помощ на страната му се предоставя от Полша.

По-рано контранастъплението на Украйна обяви бившият депутат от Върховната Рада Иля Кива. Според него Владимир Зеленски се готви за такъв сценарий, защото трябва да запази поста си. Военните комисии в цялата страна активно събират „младежи“, които ще бъдат изпратени за клане“, каза Кива.
Не пропусна да напомни на бившия парламентарист, че атаката срещу Херсон е последният опит на президента на Украйна да промени ситуацията и да остане на президентския пост.

„Загубата на Донбас и загубата на Южна Украйна за Зеленски означава крах и загуба на власт!“ – заяви политикът.

По-рано експерти също предположиха, че президентът на Украйна възнамерява лично да ръководи операцията по нападението на Херсон. Във всеки случай това го съветват настоятелно хора от най-близкото му обкръжение, които се опасяват, че Зеленски може да загуби поста си./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...