майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Калофер » Майстори на дантели от 5 държави ще правят изложба-базар и дефиле в Калофер
Важно Калофер Общество Палитра Регион

Майстори на дантели от 5 държави ще правят изложба-базар и дефиле в Калофер

Прочутите калоферски дантели ще бъдат представени на международна изложба в Калофер. Участие са заявили майстори от Испания, Франция, Словакия, Хърватска и България. През целия ден жителите и гостите на града ще могат да се наслаждават на демонстрациите на плетачките, а от базара да си купят от уникалните им дантели.

Тази година проявите започват от 13 август и продължават три дни. В читалище „Христо Ботев“ ще се проведе Международна научно-практическа конференция на тема „Дантеленото изкуство – минало, настояще и бъдеще.

На 14 август от 20.00 часа Милица Гладнишка и Михаил Йосифов ще въведта гостите в дантелената феерия. Те ще представят концерта „Еуфория“ – луди джаз хитове, филмова музика, весели оперни аранжименти и авторска музика.
Кулминацията на празника е на 15 август, денят на успение на света Богородица, който е и празник на Калофер. По този случай в църквата „Света Богородица“ ще бъде отслужена света литургия и водосвет.

След това ще бъде открита Международната изложба на совалковата дантела, подредена в Даскал Ботевото училище. В същото време започват базарът и демонстрациите на плетене на калоферска дантела. За първи път по време на празника ще се проведе и мастър-клас. Бистра Писанчева – автор и преподавател по съвременни интерпретации на совалкова дантела ще представи пред младите плетачки своите виждания за дантеленото изкуство.

Вечерта ще завърши с ревю на дантели и модели от Испания, Франция, Хърватска, Словакия и България. Дефилето ще е в Даскал Ботевото училище от 19.00 часа.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...