Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Общество » Обновяват улици и канализация в Пещера с близо 3 милиона лева
Общество Пещера Регион

Обновяват улици и канализация в Пещера с близо 3 милиона лева

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

В Пещера започна мащабна реконструкция на улични ВиК мрежи и съоръжения. В проекта са включени общо девет обекта по улиците „Беглика“, „Панорама“, „Владимир Рилски“, „Опълченска“, „Стефан Кънчев“, „Чаталджа“, „Христо Ботев“ и ул. „Старата крепост“, съобщава в-к „Знаме“.

Средствата са осигурени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Общата стойност на инвестицията е в размер на 2 893 304,30 лева. Срокът за изпълнение е 270 календарни дни. Ще бъдат подменени общо над 3 километра водопровод и над 2 и половина километра канализация, като общата дължина на улиците е 2 578 метра.

За събитието пристигнаха областният управител Трендафил Величков, представители на фирмите изпълнители, строителен надзор и проектанти. Водосвет за здраве отслужи отец Георги. Същевременно бе дадено началото на реконструкцията и основния ремонт на уличната мрежа на 6 обекта по улиците „Старата крепост“, „Стефан Кънчев“, „Освобождение“, „Беглика“, „Христо Ботев“ и улица „Владимир Рилски“.

Част от средствата са осигурени с постановления на Министерски съвет от 2021 година в размер на 1 300 000 лева, другата част е със споразумение за финансиране между Община Пещера и Министерство на регионалното развитие на стойност 750 000 лв. Ще бъдат изпълнени 13 008 кв.м. пътна част асфалт и 7 143 кв. м. тротоарни площи.

„Това е дългоочакван проект от всички жители на Пещера и приоритетен проект за моя мандат като кмет“, каза Йордан Младенов в началото на церемонията. Той подчерта пред присъстващите, че за него е важно ремонтните дейности да протичат по всички европейски изисквания, спазване на графиците и качество на свършената работа. “ Важно е да се знае, че ще изградим необходимите мрежи, пресичания на улицата, ВиК отклонения, така че да минимизираме бъдещи разкопавания. Ще помоля живущите в районите на ремонтните дейности да проявят разбиране пред трудностите, които налага процесът на обновяване“, уточни още кметът Йордан Младенов.

„Казаното от г-н Младенов, че се поема ангажимент да се работи в съответствие с всички изисквания и стандарти, напълно ме удовлетворява“, каза областния управител Трендафил Величков. Той припомни, че като бивш ученик на техникума в града е живял на улица, която ще подобри състоянието си. Величков поздрави пещерци, че са направили правилен избор кой да ръководи Пещера като кмет. „Пещерци са разумни хора, знам, че ще проявят толеранс и разбиране пред неудобствата по време на ремонтните дейности. А след това Пещера ще придобие още по-европейски вид за жителите и гостите на общината.“ Величков пожела здраве на всички за да се радват дълго на новата придобивка и обеща да бъде гост на церемонията по откриването на обновените улици.

Тази инвестиция е поредната крачка, свързана с обновяването и преобразяването на Пещера и е част от поетите пред гражданите ангажименти, включени в програмата за управление на общината на Йордан Младенов в мандат 2019-2023, подчертават от общинска администрация.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...