Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Арестуваха Мария Овсянникова, завеждат дело за дискредитиране на руската армия
Важно Войната в Украйна Свят

Арестуваха Мария Овсянникова, завеждат дело за дискредитиране на руската армия

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Руската журналистка Марина Овсянникова, която стана известна, след като прекъсна новинарската емисия на руска държавна телевизия с плакат срещу войната в Украйна, е била арестувана днес по обвинение в дискредитиране на въоръжените сили, съобщи нейният адвокат. „В момента сме при следователите. Започнато е следствие срещу Овсянникова за разпространение на неверни информации за руската армия“, заяви адвокатът й Дмитрий Захватов. „Тя беше арестувана“, уточни той.

Сега следователите трябва да решат дали Овсянникова, която е майка на две непълнолетни деца, ще бъде изпратена в предварителния арест или ще остане на свобода в очакване на процеса, обясни адвокатът.

От края на месец юли на Овсянникова бяха наложени две глоби за дискредитация на руските въоръжени сили. Причината бяха постове в социалните мрежи, критикуващи офанзивата в Украйна. Тези две наказания в рамките на по-малко от шест месеца създават възможност за завеждане на наказателно дело с потенциално много по-тежки правни последствия.

Овсянникова стана известна в средата на март, след като нахлу в студиото на държавния „Първи канал“, където работеше, по време на вечерната новинарска емисия. Тя носеше плакат, осъждащ руското нашествие в Украйна и пропагандата на контролираните от властта медии. Кадри от нейната проява обиколиха света и мнозина я поздравиха за смелостта. Отношението към нея на руската опозиция обаче не е единодушно. Мнозина все още я упрекват за годините на работа за „Първи канал“, смятан за рупор на властта.

След като работи няколко месеца в чужбина за германския в. „Велт“, тя обяви в началото на миналия месец, че се е върнала в Русия, за да уреди спор, свързан с попечителството над двете й деца.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...