Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Крими » Пребиха възрастен мъж в село Искра, откраднаха му пенсията
Крими Първомай Регион

Пребиха възрастен мъж в село Искра, откраднаха му пенсията

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже – А.Р. на 31 и на Р.Р. на 43 г. за грабеж на възрастен мъж, съобщиха от обвинението. Предвиденото по закон наказание за това деяние е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Установено е, че на 8 август в село Искра, около 22:30 часа двамата отишли в дома на пострадалия мъж, който живеел сам. Първият влязъл в къщата, а вторият останал навън да пази и следи за преминаване на минувачи.

Първият започнал да тършува за пари в стаята, където възрастният мъж се намирал. Пострадалият го осветил с фенер, понеже в жилището нямало ток. В това време обвиняемия се обърнал и му нанесъл няколко удара с юмрук в гърба, след което намерил 370 лева, отнел ги и избягал.

Парите били от пенсията на пострадалия, която получил предишния ден. Бил е подаден сигнал в полицията и само след един час двамата извършители са били установени.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Във връзка с извършеното тежко криминално престъпление в кметството в селото се проведе среща между кмета Тодор Налбантов и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Пловдив, гл. инспектор Георги Георгиев, началник на Районно управление-Първомай, ст. инспектор Жельо Парушев, началник на група „Охранителна полиция“ към РУ-Първомай и Петко Палаков, младши районен полицейски инспектор, отговарящ за населеното място.

Те се срещнаха с пострадалия мъж, който им благодари за бързото разкриване на престъплението. „Наша основна цел е намаляването на битовата престъпност и най-вече в малките населени места, където живеят много възрастни и самотни хора.

Те трябва да живеят спокойно и ние правим всичко възможно това да се случва. Бързото задържане на извършителите на грабежа в село Искра е пример за добро взаимодействие на полицията, прокуратурата и местната власт.

Кметът веднага се е обърнал за съдействие, което е помогнало за бързото разкриване на престъплението“, каза Атанас Илиев, заместник-районен прокурор. Той допълни, че за предотвратяване на битовата престъпност в малките населени места ще бъдат взети всички възможни мерки по закон.

По отношение на друг подобен случай от 30 юри тази година – извършен грабеж в дома на възрастна жена в село Скутаре, Окръжен съд-Пловдиве потвърдил мярката за неотклонение „задържане под стража“ на двамата извършители.

Припомняме, че на 30 юли през нощта, С.Й., на 23 г., и Д.Х., на 35 г. влязоха в жилище в Скутаре, където живеели 86-годишната жена и неин син. След отправени заплахи и удари те отнели мобилен телефон, като преди това търсели пари, но не открили.
„С цел намаляване на битовата престъпност ще продължи провеждането на регулярни срещи между ръководството на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР-Пловдив за организирането на съвместни действия в борбата с този вид деяния“, заяви още прокурор Илиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...