Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Тройният убиец от Рогош: Влязоха ми в имота, стрелях
Крими Марица Пловдив Регион

Тройният убиец от Рогош: Влязоха ми в имота, стрелях

Николай Христов в съда в Пловдив
Николай Христов в съда в Пловдив
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Илияна АНГЕЛОВА


„Влязоха ми в имота, разбиха с метални пръти стъклата и нахлуха в дома ми, където беше малката ми дъщеря. Извадих пушката и стрелях, за да се защитим“, разказал пред разследващите и адвоката си тройният убиец от с. Рогош Николай Христов, предаде репортер на ПловдивПрес от съдебната зала в Пловдив.

На това основание адвокатът му Валери Стоичков поиска по-лека присъда за подъдимия. Той намира за неосноователно искането за задържане под стража от прокурора Марин Пелтеков.

„Доказателствата са събрани едностранно. Не е взето под внимание това, че жертвите са причаквали Николай и те са го нападнали. Подъдимият е с чисто съдебно минало, постоянен адрес, сам се е обадил на тел. 112 и е признал за убийството, като през цялото време е оказвал съдействие на полицията“, обоснова защитата си адвокатът. Той обвини Прокуратурата, че никъде в събраните документи не е описано, че конфликтът между убиеца и жертвите е повече от 10 години, като през тях многократно е подавал жалби в полицията, затова че чичо му и двамата му братовчеди заплашват него и семейството му.

Убийството не е предшествано от скандал, а от агресивно нахлуване в дома му. „Смятам, че Прокуратурата се е погрижила ОС да има само една позиция-мярка за неотклонение. Считам, че няма презумпция за укриване и извършване на второ престъпление“, завърши пледоарията си защитникът и поиска по-леката мярка – домашен арест.

Обвиненията срещу Николай Христов са две – за убийство на трима души, като в единия е стреляно още два пъти след като вече е бил паднал, второто е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.
Ако бъде признат за виновен за тройно убийство, Николай Христов може да лежи в затвора от 15 до 20 години, да получи доживотна присъда или доживотна, без право на замяна“.
Предвид на това, че и за двете повдигнати обвинения, законът предвижда задържане под стража, съдия Весела Евстатиева остави в ареста Николай. Мярката може да се обжалва пред Апелативния съд  на 18 август  от 10 часа. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...