Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Оздравяват „Булгаргаз“ с 800 млн. лева
Бизнес България Енергетика

Оздравяват „Булгаргаз“ с 800 млн. лева

Гълъб Донев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Стабилизират държавната компания „Булгаргаз“, която е в тежко финансово състояние. За намеренията на властта съобщи премиерът Гълъб Донев преди второто редовно заседание на служебното правителство.
За целта ще бъде отпуснат заем в размер на 800 милиона лева на газовото дружество, но ще бъде написан и ясен план за връщането на тези средства.
Това е едно от постигнатите неща от сформирания още първия ден на служебното правителство начело с Гълъб Донев Кризисен щаб в енергетиката.
Днес служебният премиер увери, че този щаб, освен че търси бързи и ефективни начини за гарантиране на доставките на природен газ, ще търси и синхрон и добра координация между институциите. Така и Министерството на енергетиката в пълна координация с Министерството на финансите е изготвило план за финансовото състояние на „Булгаргаз“.
По думите на Донев решението за отпускане на този заем на „Булгаргаз“ е от изключителна важност, защото той ще стабилизира състоянието на „Булгаргаз“ и ще гарантира сигурността на доставките през предстоящия отоплителен сезон“.
Според служебния енергиен министър Росен Христов държавата има газ до септември. Проблемът е не толкова в количествата газ, колкото в цената му.
След заседанието Христов коментира отпускането на средствата пред журналисти. По думите му „Булгаргаз“ не е на загуба, а напротив – на печалба. Въпросните средства обаче са нужни като оборотни пари за разплащания, с каквито в момента „Булгаргаз“ не разполага в нужните количества.

Още

Обсъждат оздравяването на „Булгаргаз“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...