Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Директорът на Европейската космическа агенция за климата: „Виждаме крайности, каквито не сме виждали досега“
Важно Суматоха

Директорът на Европейската космическа агенция за климата: „Виждаме крайности, каквито не сме виждали досега“

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Директорът на Европейската космическа агенция (ESA) Джоузеф Ашбахер предупреждава, че последиците от икономическа криза, причинена от проблеми с енергийните доставки, могат да бъдат „незначителни“ в сравнение с последствията от щетите от горещи вълни и суши и призовава за спешни действия за борба с изменението на климата.

Ашбахер казва, че постоянните горещи вълни заедно с горските пожари, пресъхващите реки и покачващите се температури не оставят съмнение относно въздействието, което климатичните промени ще имат върху селското стопанство и други индустрии. „Днес сме много притеснени от енергийната криза и с право, но тя е много малка в сравнение с въздействието на изменението на климата, което има значително по-голям обхват и трябва да се справим с тях много бързо“, каза той.

Тази година във Франция пожарите са погълнали повече от 57 200 хектара, което е почти шест пъти повече от средногодишната стойност. В Испания продължителния сух период направи юли най-горещия месец поне от 1961 г. Водните нива на Голямото солено езеро в американския щат Юта и италианската река По са най-ниските регистрирани нива в историята.

„Ситуацията е доста зле. Виждаме крайности, които не сме виждали преди“, каза Ашбахер. Високите температури на въздуха не са единственият проблем, тъй като земната повърхност също се затопля. Ашбахер каза, че серията сателити Copernicus Sentinel-3 на ESA са измерили екстремни температури на земната повърхност във Великобритания, Испания и Франция през последните седмици.

Тъй като температурните промени стават по-изразени, ветровете стават по-силни и предизвикват по-силни бури. Ашбахер развенчава това, което той нарича два мита, изтъкнати от критиците на бързите международни действия в областта на климата.

„Първият е вярата, че можем да чакаме и че чакането ще реши проблема, а вторият е, че борбата с изменението на климата ще бъде скъпа и ще засегне най-бедните, така че не трябва да го правим“, казва той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...