Новини от Пловдив » Култура » Минеков влиза отново в битка за бюджета на културата
България Важно Култура Портфейл

Минеков влиза отново в битка за бюджета на културата

Проф. Велислав Минеков, снимка: БНТ

„Започваме отново битката за бюджета на министерството“, заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Той представи екипа и приоритетите на ведомството. Министърът подчерта, че журналистите имат право да задават всички неудобни въпроси, които искат с призива за диалог.

„Ще направя така, че всички добри намерения да се превърнат в задължения“, обеща той. По думите му следващият министър на културата ще бъде задължен да изпълни всичко важно. „Не е трудно всичко от това, което имаме, да се реализира“, категоричен бе Минеков и подчерта, че първото нещо, на което ще се спре е бюджетът на министерството.

„Всички, които обещаха покачване на бюджета, забравиха за какво става дума“, каза още той и уточни, че онова, което го притеснява е, че голяма част от бюджета няма да бъде използвана до края на годината. По този повод той заяви, че се намира в изключително неудобна ситуация. По думите му на хора, които са започнали проучванията си със собствени средства, им е бил поискан отчет, което също е притеснително.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...