майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Явор Гечев: Забавя се плащането по програмата за селските райони
България Важно Политика

Явор Гечев: Забавя се плащането по програмата за селските райони

„Забавя се изплащането на парите по програмата за развитие на селските райони“. Това каза в Несебър служебният министър на земеделието Явор Гечев. Той уточни, че слабото звено е договорирането, и посочи, че има голям брой проекти.

Проблемите по изплащането са обсъдени с ръководството на ДФ “Земеделие“, каза министърът: „Скоро ще има цялостен екшън план и преструктуриране на различните единици, доколкото може. Системите са доникъде, които трябва да се прилагат от следващата година, които трябва да тръгнат, за да може да продължат, най-малкото, директните плащания. Има цялостна нова система за контрол! Просто страшно много са нещата, които трябва да се свършат, които до нова година са „от вчера“, а само една обществена поръчка. Това е много повече, отколкото периода, който имаме, тъй че наистина е премеждие! Без да казвам нищо лошо или нищо хубаво, но има толкова работа, че незнам всъщност откъде ще почнем, но трябва да я свършим“.

Оптимизира се системата за дърводобив с цел осигуряването на дърва за огрев на уязвимите групи хора, каза още Явор Гечев: „Имаше срещи вече и с Министерството на правосъдието да видим възможностите за лица, лишени от свобода, дали можем да направим симбиозата допълнителни работници вътре в горските предприятия за добив, т.е. оптимизираме системата, така че наистина, първо, някой да не остане на студено през зимата“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...