Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » „Възраждане“ пита МО: Кой помага на пострадалия в „Чешнегирово“ парашутист ?
България Политика

„Възраждане“ пита МО: Кой помага на пострадалия в „Чешнегирово“ парашутист ?

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Кой помага на пострадалия командос Мирослав Павлов? За това питат в открито писмо до военния министър от ПП „Възраждане“. Партията на Костадин Костадинов е изпратила запитването до военното ведомство и до медиите.  Все още няма яснота как и при какви обстоятелства е станал инцидентът, нито кой и как го е разследвал. Тези и още въпроси задават от „Възраждане“ на служебния министър.

Ето съдържанието на писмото, без редакторска намеса: 

„Преди три месеца при скок с парашут по време на учение е пострадал старши сержант Мирослав Павлов от Силите за Специални операции на българската армия.

При парашутен скок основният парашут на военнослужещия не е сработил, при което е отворил запасния. Старши сержант Павлов получава тежки фрактури на долните и горните крайници и закрита дифузна черепно-мозъчна травма, в следствие на която изпада в кома.

Въпреки че първоначално не е имало гаранции за живота му, три месеца по-късно той е в съзнание, контактен и може да разговаря. Според публикация на колегите му в социалната мрежа Фейсбук – този напредък се дължи на подкрепата на близките му и на усилията на лекарите от ВМА София и Пловдив.

Сега за възстановяването на здравословното състояние на сержанта е необходимо в кратък период от време да се събере сумата от 150 000 евро, за да може да продължи лечението си. Тъй като в България няма нужната апаратура и специалисти, които да работят с нея, се налага лечението да се проведе в чужбина. Колегите му са инициирали кампания за набиране на средства, близките му също опитват да намерят средства за специализираната рехабилитация.

Правещото впечатление тук е, че в цялата акция по набирането на средства липсва Министерството на отбраната като подкрепяща страна за военнослужещ, който претърпява инцидент по време на учение. Не е ясно и какво се случва с обещетението по задължителната за военните застраховка, която е предназначена за подобни ситуации. Има ли изобщо такава застраховка също не е ясно.

Политическа организация „Възраждане“ изпрати писмо-запитване по ЗДОИ до служебния министър на отбраната, съдържащо следните въпроси:

Как и при какви обстоятелства е възникнало произшествието? Кой и как е разследвал инцидента?
Как съдейства министерството на отбраната за възстановяването на военнослужещия, който е пострадал по време на учение?
В коя застрахователна компания е застрахован военослужещия и при какви условия? Кога и как ще му бъде изплатено обещетението, необходимо за лечението му?
Каква е подкрепата за лечението на военнослужещия, която може да осигури Министерството на отбраната до неговото пълно възстановяване?
Вярваме в отговорното поведение на институцията, която за съжаление в последните години не е управлявана в интерес на народа. Действията на бившия министър Каракачанов ощетиха българския народ с няколко милиарда за чертежи на самолети, изплатени чрез договор с липсващ срок и сключен при неизгодни за българската страна условия. Договорът стана причина „Възраждане“ да внесем сигнал в прокуратурата. През изминалите месеци министрите Янев и Заков поддържаха същата политика за закупуване на още чертежи на самолети. Оставаме с очакване, че след очевидно милиарди похарчени за скици на военна техника, Министерството на отбраната ще поеме отговорност средствата за разходите за лечението на с военнослужещ, пострадал при учение да бъдат получени тогава, когато са му най-необходими.

С уважение,

Екипът на „Възраждане““

За пострадалия старши сержант Мирослав Павлов ПловдивПрес писа още преди три месеца, когато се случи неприятният инцидент.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Тежко остава състоянието на военния, пострадал при скок с парашут край Пловдив
Пловдивският командос Мирослав Павлов се събуди след 3-месечна кома, да му помогнем да оздравее
Военните прокуратура и полиция разследват инцидента с парашутисти в Чешнегирово

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...