Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Димитър Иванов откри новата сграда на кметството в село Желязно СНИМКИ
Марица Регион Случка на деня

Димитър Иванов откри новата сграда на кметството в село Желязно СНИМКИ

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

С тържествена церемония навръх светлия християнски празник Успение на Пресвета Богородица кметът на община „Марица“ Димитър Иванов откри нова административна сграда в с. Желязно. Той преряза лентата, заедно със заместник-кметовете Анелия Симеонова, Николай Стаматов, кметът на селото Валентина Узунова, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР Пловдив комисар Костадин Костов и заместник-началникът на РУ Труд Борис Джокалов.

Изграждането на кметството е втори етап от проекта, който започна преди 6 години със строителството на едноетажна постройка за читалището и пенсионерския клуб. Събитието е значимо за селото и неговите жители, тъй като администрацията повече от 22 години се помещава в Здравната служба.
Празникът започна с водосвет, отслужен от отец Михаил. Валентина Узунова благодари на ръководството на община „Марица“, начело с кмета Димитър Иванов за проявената съпричастност при осъществяването на проекта.

„Днес е празничен ден за с. Желязно, защото получи дългоочаквана придобивка – голяма, просторна и модерна административна сграда. Гражданите ще бъдат обслужвани в удобна и комфортна обстановка, а ние ще работим с огромно удоволствие за тях. Благодаря на всички, които допринесоха за реализирането на този проект – на председателя на Общинския съвет  Гергана Трендафилова и на общинските съветници – затова че го гласуваха, както и на заместник-кмета Петър Минков за разбирането и съдействието по време на строителните дейности. От мое име и от името на жителите на с. Желязно, благодаря на г-н Иванов и неговия екип за прекрасната административна сграда и затова, че този проект се осъществи в името на по-доброто бъдеще на с. Желязно. Благодаря Ви за разбирането и за всеотдайната подкрепа, която получаваме от Вас. Ние високо ценим всичко, което правите за нас и сме Ви безкрайно признателни. Чест и почитания!“, обърна се към кмета на община „Марица“ Валентина Узунова.

Димитър Иванов честити на всички миряни големия християнски празник. „В днешния ден ние, смирените християни, почитаме Успение Богородично. Днес е празник и за с. Желязно, защото решихме проблем, който стои нерешен от десетилетия. Селото най-после разполага с това бижу – многофункционална сграда, която удовлетворява основните административни потребности на жителите. В нея има зала за мероприятия, пенсионерски клуб, читалище, стая за бракосъчетания, кабинет за районното управление и кметство. Да Ви е честита новата придобивка!“, подчерта Димитър Иванов.

Той благодари на отец Михаил за чудесния водосвет и отбеляза, че сградата е построена със собствени средства на община „Марица“, спестени от данъците на жителите. „Мили хора, в този прекрасен ден ви призовавам да бъдете горди, защото инвестицията в тази сграда е благодарение на вашите данъци. Благодаря ви, че ви има. Изказвам признателност на изпълнителя на проекта за добре свършената работа, както и на предишния и настоящ кмет на с. Желязно и на екипа си – за контрола и усилията по време на строителните дейности.“, посочи кметът на община „Марица“.

Той честити именния ден на всички и подари на селото специална икона на Света Богородица, която поднесе на кмета на селото Валентина Узунова с думите: „Нека така, както Света Богородица се е грижела за младенеца Исус Христос, така и вие съвестно и отговорно да се грижите за всички жители. Нека Света Богородица да бди над нас и да ни пази. Тази икона, която отец Михаил току-що освети, ще стои в кметството и ще закриля нас и нашите семейства“, добави Димитър Иванов и предрече, че следващата сграда, която ще бъде построена в селото ще е нова детска градина.

На събитието присъстваха кметове на населени места и общински съветници.
Кметът Димитър Иванов поздрави по повод големия християнски празник жителите на с. Динк, където посети храма „Успение Богородично“ и миряните в параклиса „Успение Богородично“ в с. Войводиново./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...