Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Курбани за празника Успение Богородично в три села от община „Родопи“
Важно Посоки Регион Родопи

Курбани за празника Успение Богородично в три села от община „Родопи“

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Празникът Успение на Света Богородица събра млади и стари на поляните край 150-годишния манастир „Света Богородица“ над родопското село Бойково. Църковният празник съвпада и със събора на селото. Десетки се изкачиха до светата обител, за да присъстват на молебена за здраве и да вкусят от курбана, приготвен специално за жителите и гостите на родопското село.

Да почете празника и да уважи жителите на село Бойково пристигна кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов. „На този ден църквата почита Света Богородица – покровителка на жената и пазителка на семейното огнище. По стар обичай се правят курбани за здраве и плодородие, против болести и нещастия. На този ден се приготвя специална трапеза, която включва осветен хляб.

Нека Богородица закриля Вас и семействата ви! Здраве, живот, мъдрост и добрина да съпътстват дните ни“, поздрави жители и гости кметът Павел Михайлов и поведе празничното хоро.

По-рано днес кметът на „Родопи“ бе гост на празника и в село Оризари. „Бъдете горди със своето село, пожелавам Ви Света Богородица да бди над Оризари и всички негови жители“, каза той.

С водосвет и литийно шествие до параклис „Успение на Св.Богородица“ отбелязаха големия християнски празник и в село Ситово. След освещаване и раздаване на курбана беше подготвена културно-музикална програма.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...