Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Навални в карцера за разкопчано копче
Важно Свят

Навални в карцера за разкопчано копче

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Поздрави от карцера”, написа Алексей Навални в социалните мрежи, като уточни, че официално е бил поставен в изолатора за това, че е нарушил дрескода и е разкопчал горното копче на затворническата си дреха.

Той излежава деветгодишна присъда в наказателна колония със строг режим близо до руския град Владимир по обвинения в злоупотреба, които, според него и съюзниците му, са политически мотивирани. Навални заяви, че ще остане в изолатора три дни, но затворническите власти предупредиха, че той може да се превърне в негово постоянно местожителство ако не преразгледа отношението си. Руският опозиционер описва килията си като малък бетонен развъдник, в който е много горещо и почти няма въздух. „В килията ми има само една чаша и една книга. По време на хранене получавам само лъжица и чиния”, каза още той.

„Никакви посещения, никакви писма, никакви пратки. Това е единственото място в затвора, където дори пушенето е забранено”, добавя Навални.

Миналата седмица руснакът обяви, че е създал едноличен профсъюз в наказателната колония, където работи. Въпреки че профсъюзът постигна първа победа – столчетата, използвани от затворниците, работещи на шевни машини, бяха заменени със седалки, Навални заяви, че е получил предупреждения от администрацията на затвора. 46-годишният руснак стана известен като блогър, борещ се срещу корупцията, и преди да бъде вкаран в затвора, организираше антиправителствени протести в цяла Русия. През 2020 г. той едва оцеля при отравяне с „Новичок” – нервнопаралитично вещество от съветски произход. Навални обвини руските власти, но Кремъл отрече да е замесен. Миналата година той беше арестуван при завръщането си от лечение в Германия, което предизвика широко осъждане в чужбина и санкции от западните столици.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...