Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Повдигнаха обвинение на шофьора на сръбския автобус
България Важно Съд и Прокуратура

Повдигнаха обвинение на шофьора на сръбския автобус

Снимка: Борислав Миланов, Фейсбук
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем Д.К., на 40 години, гражданин на Република Сърбия, за това, че на 14 август на автомагистрала „Тракия“ в района на 217-ия километър в землището на общ. Стара Загора, при управляване на моторно превозно средство – автобус „МАН“ със сръбски регистрационен номер, е нарушил правилата за движение по пътищата, а именно чл. 20 от Закона за движение по пътищата – „водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват“, и с това по непредпазливост е причинил средни телесни повреди на повече от едно лице – 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни – престъпление по чл. 343, ал.3 от Наказателния кодекс.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Уредът е отчел нулеви резултати.

И в момента продължават действията по разследването под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обвиняемият Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...