Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Нинова: БСП внесе 7000 подписа в ЦИК, тръгваме към изборите със самочувствие
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Нинова: БСП внесе 7000 подписа в ЦИК, тръгваме към изборите със самочувствие

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Внесохме 7000 подписа, регистрирани сме. Тръгваме към тези избори със самочувствие за добре свършена работа в редовното правителство. Благодарение на нас и на нашето участие в това правителство имаше социална програма, мощна социална програма от 22 млрд. лв., която помогна на много семейства да преминат по-леко през тежката зима. Бяхме фактор на стабилност, на сигурност в правителството, на диалогичност. Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова след регистрацията на партията в ЦИК за предстоящите предсрочни избори.

Тя допълни, че БСП се е борила с корупцията и е спряла рекета над фирмите. „Орязахме пипалата на онези фирми, които бяха обградили държавните предприятия и знаете резултата, първо място по индустриално производство в Европа. Така е тръгваме с това самочувствие за добре свършена работа и хората ще ни оценяват по резултатите, които показахме. Имаме решения как да продължим от тук нататък, особено с кризата, която ни очаква през есента и зимата. Имаме четири работещи решения, които гарантираме, че ще преведем България и народа си по-спокойно през следващите месеци. Първото, ако ни дадете повече доверие и участваме в следващия кабинет – налагане на мораториум на цената на газа, водата и парното. Второто, сериозна програма за компенсация на бизнеса в разликата на цените, трето, продължение на социалната програма и социалните приоритети и четвърто, незабавни преговори с „Газпром“. Това са решенията, коментира лидерката на БСП.

„От април месец, ние от „БСП за България“ твърдим, че трябва да се подновят разговорите с „Газпром“ и да се осигурят доставките по текущия договор. Тогава отново не ни чуваха. Радвам се, че виждам през последните дни, дори лидерите на партиите, с които управлявахме, с които спорихме по този въпрос през април, те вече са узрели за това, че възстановяването на разговорите с „Газпром“ е наложително. От онзи ден чувам и г-н Василев и г-н Петков, а вчера и от „Демократична България“ се изказаха по този въпрос и казаха, че да, вече притиснати от обстоятелствата си промениха мнението, че диверсификацията с втечнен газ и азерски газ, трябва да се осигури допълнително количество и от „Газпром“, отговори Нинова на журналистически въпрос дали тази позиция на партията не би ограничила потенциалните коалиционни партньори на БСП след изборите.

„Няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС. Ще разговаряме за съставяне на правителство с тези, които са готови да продължим борбата с модела на управление на ГЕРБ“, обяви още Нинова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...