Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Култура » Три читалища в община „Родопи“ ще реализират проекти с финансиране от фонд „Култура“
Култура Регион Родопи

Три читалища в община „Родопи“ ще реализират проекти с финансиране от фонд „Култура“

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Читалищата в Ситово, Лилково и Белащица спечелиха финансиране от Национален фонд „Култура“. Трите културни средища от община „Родопи“ са одобрени за финансиране по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“.

НЧ „Родопски напредък 2019“ в село Ситово ще получи 14 997 лева за проекта „Бабината ракла“. Предвижда се да се възстановят и популяризират традиционни занаяти, техники на земеделие и свързаните с тях празници в района на средните Родопи.

Проектът „ Възраждане на фолклорен фестивал“ на НЧ „Просвета-1929“ в село Белащица е на стойност 15 хиляди лева. Целта е да се представи многообразието на българската фолклорна традиция. Фестивалът ще събере танцови състави от различни краища на страната, които чрез музика и танц ще направят ефектна презентация на своята фолклорна група. Събитието ще завърши с юбилеен концерт на ТК “Калина“, които честват 15 години от създаването на състава.

Третият финансиран от Национален фонд „Култура“ проект „Празници, традиции и творчество: Първо сме българи“ на НЧ „Родопска искра 2020“ в село Лилково ще получи 14 994 лева и предвижда пет творчески работилнички на български занаяти, тематично свързани с празници и обреди.

В рамките на проекта ще се организират работилница за художествено плетиво и за изработка на кукерски маски, стъкларско ателие и ателие за грънчарство и художествена керамика, както и творческа работилница, свързана с празника Еньовден. Изработените творби ще бъдат презентирани на кукерските игри Старци и на специална изложба.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...