Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Общество » Чепинци въстава, няма дърва за огрев
Общество Регион Смолян

Чепинци въстава, няма дърва за огрев

Дърва за огрев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Жителите на рудоземското село Чепинци въстават срещу дърводобивните фирми в района, като организират ефективен протест пред сградата на Държавно горско стопанство – Смилян, информира кметът на населеното място Мустафа Брахимбашев. Хората недоволстват, че вече е средата на август, а нямат предоставени дърва за огрев. Сече се в районите на изворите, а селскостопанските пътища се разбиват от тежката техника на фирмите, които добиват дърва и в разрез с изискванията не си възстановяват инфраструктурата.

„Не може ние да сме в гората, да плащаме най-скъпите дърва и да останем без вода и инфраструктура. Общината влага средства, правят се селскостопански пътища, а те минават и разбиват“, коментира Брахимбашев.

Според кмета на Чепинци има реална опасност близо 80 % от жителите на селото да останат без дърва за огрев тази зима, въпреки че си плащат.

Хората искат да се обърне внимание на местното население, да се подсигури отоплението за предстоящия сезон и след това да продължи търговията на фирмите във вътрешността на страната. Те искат още да се разгледат и как и къде се добива дървен материал и да се анализират техните притеснения, относно вододайните зони, както и да се потърси отговорност за разрушените пътища. За да бъдат чути се организира и ефективния протест на 22 август, понеделник от 10 часа пред горско стопанство, което е отговорно за района им.

За подобни проблеми сигнализират и хора от други общини на област Смолян.

Директорът на Южноцентралното държавно предприятие в Смолян инж. Здравко Бакалов се ангажира до края на седмицата да провери случая, като се срещне на място с хората. Според директора ще се направи всичко възможно да се разреши проблема, ако има такъв със снабдяването им с дърва за огрев, не само в Чепинци, но и в целия регион./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...