Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Бедственото положение в Своге остава
България Важно Инциденти

Бедственото положение в Своге остава

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Над 12 000 души в община Своге остават без вода, след като дебитът на река Искрецка намаля значително през последните 2 денонощия. Проблемът засяга град Своге, село Исрец, Свидня и част от село Церово. Организирано е раздаването на питейна вода на 24 места.

„По спешност трябва да се предприемат сондажи, правим всичко възможно, очакваме решителната намеса на държавата в лицето на ВиК-София-област“, коментира заместник-кметът на Своге Илия Богданов.

Кризисният щаб е набелязал и няколко мерки за справяне с кризата. Сред тях са осигуряване на водоноски с питейна вода за населените места, както и изготвяне на график и определяне на места за разполагане на цистерните. По спешност ще бъдат извършени хидрогеоложки проучвания за изграждане на сондажи в Своге и засегнатите села.

Щабът обсъжда и изграждане на аварийни връзки от съществуващи водоизточници за алтернативно водоснабдяване. Кметовете на засегнатите села ще създадат временни щабове и ще организират снабдяването с вода на населението, като докладват обстановката на оперативните дежурни на община Своге. За противопожарно водоснабдяване ще се подсигурят подстъпи към река Искър.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...