Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Близо 100 000 литра вода са осигурени за Своге
България Важно Инциденти

Близо 100 000 литра вода са осигурени за Своге

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

99 000 литра питейна вода е осигурена за населението на Община Своге, съобщи началникът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. Той уточни, че засегнатите от водната криза там са повече от 12 000 души, защото през лятото населението се увеличава. „На 15 места в Своге се раздава вода“, добави той. Това са незабавните мерки, които са предприети. За възстановяването на водохващането в Искрец се работи активно. Няколко рибарници са пострадали от липсата на вода. Около 40 тона риба трябва да бъде унищожена. С тази задача се е заело Министерството на земеделието и БАБХ.

Все още не е ясна причината за безводието. „Под върха Петрохан има голямо водохващане, което отиваше към езерото Петрохан за осигуряване на питейна вода на Община Берковица. Тази т.нар. изчезнала река Студена, не е напълно изчезнала, но е с много малък дебит. Реката свършва в нищото, потъва в земята и след няколко десетки километра излиза в Искрец. Това не се случва за първи път. В края на 70-те години е имало подобен случай. Според очевидци за 72 часа водата се е възстановила. За съжаление, към момента водата все още не се е възстановила. Затова увеличихме прихода към река Студена с между 30-40 литра в секунда. Пренасочват се всички водни количества към водохващането в Искрец“, обясни комисар Николов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...