Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » БЧК: Проверявайте автомобилните аптечки за годност на материалите
България Важно Здраве Инциденти

БЧК: Проверявайте автомобилните аптечки за годност на материалите

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„В първите минути е изключително важно да се реагира на мястото на произшествието“, подчертава заместник-генералният директор на Българския червен кръст д-р Надежда Тодоровска. Тя се позова на европейска статистика, според която смъртните случаи на пътя могат да се намалят с 57% в резултат на адекватна намеса на преминаващ в района на инцидента, който оказва първа долекарска помощ.

След 5 години наученото в курсовете по първа помощ избледнява и се забравя, смятат от БЧК. Не се изисква обаче опресняване на знанията. „Нашите сертификати, които издаваме на завършилите курсовете ни, важат 5 години. Доказано е, че след петата година няма никакъв спомен от това, ако ти не го практикуваш редовно. Ние дадохме предложение това повторение да стане на първо време за хората, които са рискови водачи.“ Тодоровска изтъкна и факта, че има нови материали, които биха могли да бъдат включени в задължителното съдържание на аптечките.

„Всеки един от нас трябва да проверява дали това съдържание все още е годно за употреба. Дори най-обикновената лепенка след няколко години няма да се залепи, когато ви дотрябва, дори леко да се порежете“, даде пример тя. „Допълнителни групи от българското общество трябва задължително да преминават курсове за долекарска помощ – например учителите, които съпровождат деца“, посочи д-р Тодоровска. Според нея има професии, които биха могли да бъдат ангажирани по-активно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...