Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Култура » Българският Синатра Васил Петров с уникален концерт в Пазарджик
Култура Пазарджик Регион

Българският Синатра Васил Петров с уникален концерт в Пазарджик

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Джаз и поп певецът Васил Петров пристига в Пазарджик, за да представи новата си симфонична програма „SymphoNY way” на сцената на Драматично-куклен театър „К.Величков“ от 20:00 часа.

Заедно с Врачанска филхармония и диригент Христо Павлов, той представя интерпретации на световни хитове в различни жанрове – от рок, през поп, джаз и боса нова стандарти до филмови теми и класика. Тази година Васил Петров отново поднася изненади в програмата „Симфоничен начин“ и добавя няколко нови заглавия, като „I was made for Loving you” на групата Кис, което самият Петров аранжира за симфоничен оркестър. В програмата ще изпълни и едни от най-любовните песни от последните 100 години част от новия му албум “LOVE SONGS Vol.1”.

Изумителната солистка, цигуларката Зорница Иларионова гостува в продукцията. Тя е един от най-популярните ни съвременни цигулари, носителка на редица международни награди и представя достoйно страната ни на престижните световни сцени. През 2015 г. е удостоена с „Кристална лира“ от СБМТД, а през 2019-та година получава два приза за „Музикант на годината“ – едната наградата е за “Активна творческа дейност” и другата за “Ансамбъл на годината” заедно с пианистката Мартина Табакова. Като носител на Гран при от конкурса „Музиката и земята“, цигуларката направи дебюта си в емисията „Франс Мюзик“ на Френското радио, в която се представят лауреати от международни конкурси. А като победител в конкурса „Суна Кан“ в Анкара, Турция, е поканена като солист на Филхармонията на Измир, концертира и в Дубай с Калинградски симфоничен оркестър. Скоро цигуларката получи поредната награда от международния конкурс за цигулари „Рудолф Кройцер“ в Белгия, както и други престижни награди от международни конкурси от Англия, Русия и Италия в последните месеци.

Заедно с нея, Васил Петров изпълнява теми на Бийтълс, Синатра и френски класики съвместно с оркестъра. На сцената са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Васил Петров представя вечните класики – Yesterday, Soldier of Fortune, I was made for Lovin ‘you, Something, Fragile, Michelle, Smile, Списъка на Шиндлер, Love story, The girl from Ipanema, My Way, New York, Strangers in the night, Can’t take my eyes off of you, Feelings, Killing me softly в симфонични версии.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...