Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Дариха пелени за недоносени на Неонатологията в УМБАЛ-Пловдив
Градът Здраве Пловдив

Дариха пелени за недоносени на Неонатологията в УМБАЛ-Пловдив

Д-р Диана Аргирова
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

УМБАЛ-Пловдив получи безвъзмездно специализирани пелени за недоносенитe бебета. Дарението за болницата е част от инициатива на Pampers, в рамките на която у нас бяха дарени специално създадени от фирмата пелени за нуждите и размерите на най-малките бебета – с тегло от 800 грама.

Това е третата дарителска акция за неонатологични отделения в страната, която включва и бившата Окръжна болница. Pampers Preemie Protection са единствените пелени в страната, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло. Първите са създадени преди 20 години, а производителите с гордост заявиха, че когато акушерки ги помолили да проектират пелена за бебета с тегло 800 грама, те били истински вдъхновени, че ще могат да се погрижат за най-малките герои.
Новите пелени с размер от минус 3 са предназначени да сведат до минимум дискомфорта и да подпомогнат съня, позиционирането и медицинските грижи за недоносените деца. Централната част на специализираните пелени следва извивките на тялото и спомага бедрата да почиват удобно и да се развиват правилно.

Според д-р Диана Аргирова, началник на Неонатология в „УМБАЛ-Пловдив“, наличието на специализирани пелени за недоносени бебета в България е революция, тъй като значително се подобряват и улесняват грижите за преждевременно родените деца. „Пелените са нещо, което се слага на бебето още от момента на раждане, а смяната му е многократна през денонощието. Какво по-добро от това да имаш точен размер пелена и тя да е с отлично качество?“, заяви водещият неонатолог. Тя изрази нейната и на екипа признателност към дарителите за благородния жест.

Всяка година в България преждевременно се раждат около 6000 бебета. През 2021 г. в „УМБАЛ-Пловдив“ са се родили около 170 недоносени деца, част от тях са с тегло под 1 кг. „Около 15% от родените в болницата деца са с различна степен на недоносеност. Процентът тук е по-висок от средния за страната – 10-11%, защото възможностите на нашето отделение за отглеждане на новородени с екстремно ниско тегло са значително по-големи“, посочи д-р Аргирова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...