Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Из автобиографията на Златан: При раждането сестра ми ме изпусна от ръцете си, всички ме мразеха, защото бях беден
Важно Спорт

Из автобиографията на Златан: При раждането сестра ми ме изпусна от ръцете си, всички ме мразеха, защото бях беден

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Розенгард, или в превод „Розова градина“, е красивото име на ужасния квартал в Малмьо, където през 1981 г. е роден Златан Ибрахимович.

Замислен и построен като модерно селище, представително за периода на бума на шведската икономика и социалните грижи, той се превърна в част от града, където имигрантите (предимно от бивша Югославия) са преобладаващо мнозинство и са игнорирани от шведите.

Грабежи, убийства и палежи, на които пожарникарите не реагират, освен ако не бъдат последвани от полицията, са ежедневие в това емигрантско гето, където е роден и израснал синът на Шефик и Джулка. 40 години по-късно юношата на местния клуб Балкан, дете на родители от босненската Биелина и хърватина Пркос, спечели няколкостотин милиона евро от трансфери и заплати.

Никой не е предполагал, че детето от гетото и от нефункционално семейство ще достигне звезден статут на Аякс, Ювентус, Интер Милано, Барселона, ПСЖ и Милан, но Ибра не само не забравя откъде е тръгнал, но постоянно го изтъква.

Във втората си автобиография, наречена Адреналин, той разкрива шокиращи истории от най-ранното си детство до тийнейджърските си години.

„Винаги съм страдал като дете, откакто съм се родил. Веднага след раждането паднах на пода, след като се изплъзнах от ръцете на сестра ми от един метър височина… В училище бях различен от всички останали. Всичките бяха руси, красиви, красиви със светли очи и хармоничен нос, а аз черен.

Говорех и ходех различно от тях. Родителите им писаха молби да ме изгонят от отбора. Винаги са ме мразили… Съотборниците ми ходеха с маркови дрехи, а аз дори нямах чорапи, само чорапи и ми се подиграваха за това. Отначало реагирах зле на всичко това, но чрез изолацията се научих да превръщам страданието и омразата в допълнителна сила“, казва Златан.

Той обяснява как е канализирал целия този негативизъм, който е бил насочен към него по-късно, по време на футболната му кариера, която все още продължава.

„Когато съм щастлив, играя добре, но когато съм ядосан, наранен и страдам, тогава играя още по-добре. „Черпя енергия от стадиона, където ме обичат, и още повече от стадиона, където ме мразят“, посочва Ибрахимович./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...