Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Последен ден за регистрация на партиите за предсрочните избори
България Важно ИЗБОРИ 2022

Последен ден за регистрация на партиите за предсрочните избори

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

До 17 часа днес Централната избирателна комисия ще приема заявления от партии и коалиции за участие в предсрочните избори на 2 октомври. До момента 20 партии и 6 коалиции са подали заявленията си, като ЦИК регистрира една коалиция и 12 партии. Формациите, които подават последни документите си ще получат регистрация още днес , но в условие на неприключила проверка.

Партиите или коалициите, за които след проверката на ГД ГРАО се установи, че нямат необходимите по закон 2500 коректни записа в подкрепящите регистрацията подписки, ще бъдат отстранени от надпреварата с последващи решения, които ще отменят регистрацията, дадена под условие. Това ще се случи и при липса на други изисквани документи.

От ЦИК вече напомниха, че само регистрираните в срок коалиции от партии могат да подават заявления за отразяване на промени, настъпили в състава на коалицията – напускане на партия или включване на нова партия, като промените могат да се правят до 27 август включително.

Изборният кодекс дава право на вече регистрирани за изборите да се откажат от участие във вота и да бъдат заличени. Крайният срок това да се заяви е до 17 часа на 30 август. На 31 август, чрез жребии, ЦИК ще определи поредните номера, с които партиите и коалициите ще се впишат в бюлетината за изборите.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...