Новини от Пловдив » Община » Потушиха пожара на Джендема, ще дежурят цяла нощ, че тлее
Община Пловдив Пловдив Важно Район Централен Случка на деня

Потушиха пожара на Джендема, ще дежурят цяла нощ, че тлее

Илияна АНГЕЛОВА


Три екипа на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив овладяха пожара на Младежкия хълм, предава човек на ПловдивПрес от мястото на инцидента.

Както ПловдивПрес вече писа, наложи се да бъдат предислоцирани екипи от други места, за да се овладее спешно пожарът на тепето. Все още има тлеещи огнища, мястото е сухо и горещо затова на място ще останат дежурни патрули докогато трябва, може и цяла нощ.

Отдолу вече не се виждат пламъци и дим, но допреди час задушливата миризма се усещаше чак на ул. „Иван Вазов“ и Централна гара.  „Колкото трябва ще стоим. Ще ни сменят“, каза млад пожарникар докато се спускаше по стръмна, пряка пътека, за да донесе стекове с вода.

Няма риск за хората, излезли на разходка в парка с детската железница. Даже детското влакче продължи да върти кръгчета по график.

Все още не е ясна причината за пожара на Джендем тепе, но преди около година деца предизвикаха пожар, може и сега да е същото, предположиха възрастни дами, излезли да си побъбрят под сенките на акациите. Според огнеборци, искрата може да се тръгнал от цигара, хвърлена от нехаен минувач. Тревата е суха, гори като барут, затова трябва да сме отговорни всички и да пазим, обясни униформен.

Още

Три екипа огнеборци гасят пламъците на Младежкия хълм

Гори Младежкия хълм

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...