майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » България » Татяна Дончева и нейното Д21 пропуска вота наесен, ще се готви за следващия
България ИЗБОРИ 2022 Политика

Татяна Дончева и нейното Д21 пропуска вота наесен, ще се готви за следващия

Татяна Дончева
Татяна Дончева

Партия „Движение 21“ на Татяна Дончева ще пропусне предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. и ще се готви за следващите, които ще излъчат 49-ото Народно събрание, става ясно от прессъобщение на Д21.

„На прага на поредните парламентарни избори със съжаление констатираме, че влошеното състояние на политическата система, острото политическо противопоставяне, липсата на опит, знания, комуникационни умения и адекватна самопреценка сред немалко от политиците за пореден път ще доведат до резултат различен от очакванията на гражданите за стабилизация, формиране на парламентарно мнозинство и излъчване на правителство“, пишат оттам.

Според тях мандатът на 48-ото Народно събрание, което ще излъчат изборите на 2 октомври, ще е междинна стъпка и „част от необходимия период за осъзнаване на водещите политически партии на необходимостта от повече диалог и компромиси, за да се постигне стабилно управление“.

ПП „Движение 21“ няма да се регистрира за предстоящите избори, но „ще използва следващите месеци, за да положи основите и да участва активно в изграждането на солидно, дългосрочно политическо обединение, с реален капацитет ефективно да упражнява законодателната власт и да води управлението на страната“ – пише още в прессъобщението.

Според Д21 е необходима „нова политическа сила, която в Народното събрание, в правителството, както и в местните власти да работи за подобряване жизнения стандарт на хората, за възстановяване на демократичната, правова и социална държава, за преодоляване на бедността и на острите социални неравенства“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...