Новини от Пловдив » Градът » Три екипа огнеборци гасят пламъците на Младежкия хълм
Градът Инциденти Общество Пловдив

Три екипа огнеборци гасят пламъците на Младежкия хълм

Снимка: Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив

Три екипа огнеборци гасят пламъците на Младежкия хълм, съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив.

Малко след 13.00 часа сигнали за пламнали треви и ниски храсти наложиха предислоциране на екипи огнеборци от пожар в близост до Пазарджишко шосе към най – високото тепе в Пловдив – Младежкия хълм.

Подстъпа за автомобили до хълма, обявен за резерват със статут на защитена територия, е само един, което затруднява придвижването на пожарните коли.

Водоноски на „Паркове и градини“ подпомагат водоснабдяването, осигурявайки допълнително вода за пожарните автомобили, с която да бъдат захранвани гасителните линии.

Горещината, бързото разпространение на огъня по ниските храсти и сухи треви, и интензитетът на обажданията от граждани, налагаше вземането на мигновени реакции, непрекъсната промяна в плановете и перфектна стиковка между служителите в Оперативен център и огнеборци от различни служби на пловдивската дирекция, които работеха на терен, информират от пожарната.

В гасенето се включиха и доброволци./ПловдивПрес

Още новини по темата

Гори Младежкия хълм

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...