Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » 34 години затвор за гражданска активистка в Саудитска Арабия, имала акаунт в Туитър
Важно Свят

34 години затвор за гражданска активистка в Саудитска Арабия, имала акаунт в Туитър

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Саудитската студентка в университета в Лийдс Салма ал-Шехаб, която се върнала в кралството за почивка, е осъдена на 34 години затвор за това, че е имала акаунт в Twitter и е следвала и споделяла с дисиденти и активисти.

Присъдата от Специалния съд по тероризма на Саудитска Арабия е произнесена седмици след посещението на президента на САЩ Джо Байдън там, за което правозащитници предупредиха, че може да окуражи кралството да засили репресиите си срещу дисиденти и други продемократични активисти.

Случаят е и последният пример за това как престолонаследникът Мохамед бин Салман се е насочил към потребителите на Twitter в кампанията си за репресии, като в същото време контролира голям непряк дял в американската социална медия чрез саудитския инвестиционен фонд – Public Investment Fund (PIF).

34-годишната Салма ал-Шехаб, майка на две малки деца, първоначално беше осъдена да изтърпи три години затвор за „престъпление“, изразяващо се в използване на интернет сайт с цел „предизвикване на обществени безредици и дестабилизиране на гражданската и националната сигурност“. Но апелативният съд постанови нова присъда – 34 години затвор, последвани от 34-годишна забрана за пътуване – след като прокурор поиска от съда да разгледа и други предполагаеми престъпления.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...