Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Оставиха в ареста Николай, който застреля тримата си роднини в Рогош
Градът Пловдив Регион Съд и Прокуратура

Оставиха в ареста Николай, който застреля тримата си роднини в Рогош

Николай Христов в съда в Пловдив
Николай Христов в съда в Пловдив
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Николай Христов, който застреля с пушка тримата си роднини в Рогош, остава за постоянно в ареста. Днес пловдивският Апелативен съд отхвърли жалбата му с искане за по-лека мярка за неотклонение.

Неговият адвокат поиска по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“, като обясни, че мъжът е стрелял за да защити живота си, тъй като е бил нападнат от роднините си с метални прът, но съдът не уважи искането му.

Прокурорът по делото каза, че Николай убива двамата си братовчеди, които тръгнали да го нападат в дома му, но после на двора е убил и  чичо си Енчо.

Според експертизата, смъртта на Енчо е настъпила след двата допълнителни изстрела, докато е бил повален на земята от първия изстрел. Тоест, първоначално е бил жив, което изключва факта за неволно убийство.

Така съдът отхвърли доводите на защитата и потвърди предишното решение, с което Николай Христов остава за постоянно в ареста.

ПловдивПрес припомня, че кървавата драма се случи на 6 август, след като тримата – 71-годишният Енчо и двамата му синове Стефан на 45 г. и Веселин на 50 години, влезли в къщата на Николай с колове и метални прътове.Обвиняемият и убитите имали стара вражда за имот.

39-годишният Николай Христов е застрелял тримата мъже с незаконно огнестрелно оръжие – едноцевна, гладкоцевна пушка. Там е била и дъщерята на Енчо, която е простреляна в ръката.

Стрелецът се е укривал в дома на майка си, където е завел и своето семейство. В момента на задържането му е бил въоръжен. Алкохоната му проба е била отрицателна, допълниха от прокуратурата.

Освен за убийството, Николай е обвинен и за това, че е държал огнестрелно оръжие – едноцевна, гладкоцевна пушка – 12-ти калибър и 24 патрона, без да е имал надлежно разрешение за тях.

Законът предвижда наказание от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или затвор без право на замяна за убийството. За притежаване на огнестрелно оръжие наказанието е от 2 до 8 години затвор./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...