Новини от Пловдив » Важно » Ударът в Крим е отстранил половината изтребители на руския Черноморски флот
Важно Свят

Ударът в Крим е отстранил половината изтребители на руския Черноморски флот

Взривове във военновъздушната база Саки на анексирания Кримски полуостров по-рано този месец са извадили от строя повече от половината от бойните самолети на руския Черноморски флот, заяви западен служител, цитиран от Reuters.

Въздушната база край Новофедоровка на западния бряг на полуострова, който Русия отне от Украйна през 2014 г., претърпя множество експлозии на 9 август.

Служителят, говорещ при условие за анонимност, заяви, че сега Украйна последователно постига “кинетични ефекти” дълбоко зад руските линии, което оказва материално въздействие върху логистичната подкрепа на Русия и “значителен психологически ефект върху руското ръководство”.

“Сега оценяваме, че събитията на летище Саки на 9 август са извадили от строя повече от половината от бойните самолети на военноморската авиация на Черноморския флот”, каза служителят.

На 12 август британското министерство на отбраната заяви в актуализираната си разузнавателна информация, че макар при взрива да е била унищожена само част от руския въздушен флот, въздушният потенциал на военноморските сили е бил сериозно влошен.

Служителят заяви, че Черноморският флот се бори да функционира много повече като “флотилия за брегова отбрана”, която само от време на време нанася ракетни удари, и че опитът му да заплаши с десант Одеса е бил възпрепятстван.

Служителят добави, че като цяло войната се намира в “момент на почти оперативен застой”.

“Сухопътните сили на нито една от страните не разполагат с достатъчно концентрирана сухопътна бойна мощ, за да започнат ефективни настъпателни действия, които по някакъв начин биха повлияли съществено на хода на войната”, заяви служителят./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...