Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Рокаджии помагат на изостанало село да влезе в 21 век с рок
България Важно Култура Сцена

Рокаджии помагат на изостанало село да влезе в 21 век с рок

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Само след седмица великотърновското село Миндя за 14-и път ще бъде разтърсено от рок банди от страната и чужбина, които на 26 август ще дадат старт на „Миндя рок фест“. Фестивалът е сред дългоочакваните музикални събития и събира фенове от различни краища на страната, които сформират своя общност.
Първоначално създателите на „Миндя рок фест“ тръгват с намерението да „съберат разпръснатите индивиди в общност“, споделя проф. Дайнов, който свири в група „Магистри“. Съседите му стават доброволци и помагат според силите си.

„Фестивалът помогна селото да се закрепи и да влезе в 21 век“, обобщават създателите и идеолозите на „Миндя рок фест“ проф. Евгений Дайнов и Борислав Мавродиев. Покрай събитието някои от старите къщи намерили нови обитатели и селото започнало да се разраства. „Задружните усилия на местните хора помогнаха много на Миндя и на събитието“, разсъждават идеолозите на феста.

Освен блус и рок, в тазгодишния тридневен купон ще се включат изпълнители, които свирят и в други стилове, а втората музикална вечер ще закрие DJ Stivie G.

Гостите на феста трябва да са сигурни, че ще слушат отлична музика и ще чуят нови групи. На една сцена ще стъпят англичани от Павликени и световни звезди.

Местни художници ще участват с ръчно изработени изделия, а Николай Табаков, известен не само като музикант, но и като майстор на уникални лампи, ще проведе работилница за сръчните и артистични натури.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...