Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Андрей Райчев: „Продължаваме промяната“ правят рискован ход
България Важно Политика

Андрей Райчев: „Продължаваме промяната“ правят рискован ход

Андрей Райчев
Андрей Райчев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

В момента наблюдаваме позиционна игра, в която противниците по много интересен начин се ориентират към различни цели. Те играят за образ, без да правят никакви сметки. Засега обаче не успяват. Това заяви социологът Андрей Райчев в предаването „Лице в лице“ по  bTV.

„Предишните управляващи станаха дясната сила в България с изгонването на руските дипломати. Това беше чиста безсмислица. От гледна точка на това, че България попадна във фокус, в който са Полша, Литва и Латвия. България е най-русофилската страна в ЕС. Да се правим на втори Зеленски бе излишно“, обясни той.

По думите му сега „Продължаваме промяната“ правят доста рискован ход. Те досега живееха в една много благоприятна ситуация, в която от ляво и дясно нямаха критици, но сега ще получат десен критик в лицето на „Демократична България“. Те откриха още един фронт. Те се чувстват силни и играят за победа на изборите. Същото е и при Борисов. Двете формации се идентифицират като основни противници. Това за Борисов е успех, защото доскоро той беше в отбрана – сега при него няма отбрана, а маневри. Най-важният въпрос е кой ще бие пръв сервиза. Нещата отиват натам, че Борисов ще го направи“, смята социологът.

„При ДПС има един голям проблем – емиграцията намалява. Те трудно вече се борят за 300 000. Те не се изявяват като ярка опозиция и изчакват. Това е класическото им поведение. В лицето на г-н Пеевски те са сатанизирани несправедливо“, заяви Андрей Райчев.

„Абсурдът е, че всички се бият един с друг, а БСП успя да се сбие със самата себе си. Лявото върви натам да има под 200 000 гласа, не дай си Боже“, прогнозира социологът.

„Теоретически коалиция към момента не е възможна, но много трябва. След 2 октомври ще им се наложи да анализират ситуацията и да решат какво ще последва“, каза още той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...