Левицата 14
Новини от Пловдив » България » Политика » Във всяко Районно в Пловдивско ще приемат сигнали за купуване на гласове
Градът ИЗБОРИ 2022 Общество Пловдив Политика Полиция

Във всяко Районно в Пловдивско ще приемат сигнали за купуване на гласове

Телефони за подаване на сигнали за нарушения в изборния ден ще са на разположение на гражданите, съобщи директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Балев. При съмнения за нарушения гражданите ще могат да алармират във всички районни управления, на тел. 112, на сайта на прокуратурата, в полицията и самата Прокуратура през целия ден, до приключването му и  един час след това.

Районният прокурор Чавдар Грошев апелира сигналите да се подават само на едно място и да не са анонимни като увери, че анонимността на подателите ще е гарантирана. Той съобщи, че в събота преди изборите Прокуратурата ще е отворена от 8.30 до 18.00 ч., а в деня на изборите ще има дежурни прокурори, които ще преценяват дали има основания за досъдебни производства.

„Уверявам ви, че ще действаме максимално бързо, няма да оставим непроверен сигнал“,подкрепи го ст. комисар Балев и допълни че във всяко РУ ще работят по 2 групи за приемане на сигнали за нарушения в изборния ден. Групи ще има и в Икономическа и Криминална полиция. Сигнали ще се приемат и преди,и след изборите. При всяко съмнение за нарушение всеки може да се обади на посочените места.

Това обявиха на нарочен брифинг организаторите на сформирания Щаб за организиране на изборите.

Преди брифинга в сградата на ОД на МВР те са се   срещали с представители на всички парламентарно представени партии и  областния управител  Ангел Стоев, на която са ги информирали за организацията на предстоящите избори. Пловдивският лидер на ГЕРБ Иван Тотев заяви, че са доволни от срещата и създадената организация. „Всички представители на парламентарно представени сили сме единодушни, че ще работим за спокойни, честни и демократични избори“, увери той.

Председателят на 16 РИК- Пловдив-град Калоян Сухоруков сподели, че все още няма яснота къде ще са разположени двете избирателни комисии, но се прави всичко възможно това да се случи в Панаира. Той изрази надежда, че до края на деня ще бъде уточнен и този въпрос.

Кметът Здравко Димитров не присъства на срещата./ПловдивПрес

 

 

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...