Новини от Пловдив » България » Министърът на отбраната: Изпращаме над 300 души да пазят границите ни
България Важно Политика

Министърът на отбраната: Изпращаме над 300 души да пазят границите ни

Димитър Стоянов

Над 300 души ще бъдат изпратени да пазят границите ни. Ще се използват дронове, за да се намали мигрантската вълна. Това заяви пред Нова телевизия служебният министър на отбраната Димитър Стоянов след катастрофата със загиналите полицаи в Бургас. По думите му в армията никога не е имало хаос.

„Колегите преди нас бяха напреднали доста по отношение на модернизацията. Естествено оставиха ни някакво „наследство”, с което да се справим”, каза още Стоянов.

Относно изтребителите F-16, които страната ни трябва да получи, служебният министър коментира: „Проверката на договора е направена от предното ръководство. За нас остана да подготвим проект за инвестиционен разход. След това трябва да мине през Министерски съвет, Народно събрание. Ако това не се случи през октомври, тогава офертата ще бъде върната обратно и ще имаме ново забавяне“.

„Ресурсът, с който разполагаме не е достатъчен. На 29 и 30 август ще се срещна с полския министър на отбраната. На 7 септември зам.-министърът на отбраната заминава за Полша. Надявам се да постигнем съгласие и да вземем тези 6 двигатели, които вече са ремонтирани, за да може да се води регулярна летателна дейност“, каза още министърът на отбраната.

По думите му България предоставя оръжия на Украйна през трети страни./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...