Новини от Пловдив » България » България » Годеницата на загиналия полицай Йордан Илиев: Чакам те, ти ми беше всичко!
България Важно

Годеницата на загиналия полицай Йордан Илиев: Чакам те, ти ми беше всичко!

“Чакам те да се прибереш. Ти ми беше всичко”. Това написа журналистката Светлозария Кидерова – приятелка на един от убитите при катастрофата на автобус с мигранти полицай в Бургас – Йордан Илиев. Той загина, след като с колегата му Атанас Градев опитаха да спрат рейс с нелегални имигранти, който ги помете.
“Ти беше най-доброто, с което ме дари съдбата! Ти беше мой учител, моя подкрепа, мой приятел и любим! Ти ми беше всичко!
Твърде добър за този гаден свят! Твърде принципен и всеотдаен. Имахме толкова мечти…Винаги ще те нося в сърцето си!”, написа Светлозария. Чакам те да си дойдеш вкъщи, мили мой! Чакам те!“, написа почерненото момиче.
При тежката катастрофа, при която автобус с 47 нелегални мигранти се вряза в патрулна кола, загинаха двама полицаи.
Атанас Панайотов Градев, 43-годишен, командир на отделение в сектор “охранителна полиция” към първо РУ. Той е с 18 години стаж в МВР.
Йордан Радостинов Илиев, 31-годишен, старши полицай в сектор “охранителна полиция” в първо РУ, със 7 години стаж.
Описват ги като изключителни полицаи, с амбиция за израстване в системата на МВР.
След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока длъжност в отдел “Криминална полиция” заради доказани качества. Само за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен героизъм. В сряда вечер той е поел извънредно дежурство в друго отделение, в което не са достигали патрулните полицаи.
Около 5,30 часа вчера двамата служители са искали да помогнат на колегите си и се включват в преследването на автобус с мигранти в района на кръговото кръстовище „Трапезица” в опит да пресекат пътя му. Автобусът връхлита върху патрула, в следствие на което полицаите загиват.
Кметът на Бургас Димитър Николов изказа съболезнования на семействата, близките, приятелите и колегите на бургаските полицаи.
“Трудно се намират думи при такава трагедия и тежка загуба. В нашата памет те ще останат като доблестни мъже, ненавреме отишли си от този свят. Поклон пред паметта им.”

Погребението на двамата полицаи е днес, 13 часа, в Гробищен парк – Бургас.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...