Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » Движението по част от ул. „Даме Груев” е възстановено
Градът Пловдив Пловдив Важно Транспорт

Движението по част от ул. „Даме Груев” е възстановено

Ул. "Даме Груев", скоро паважът ще бъде махнат, заради реконструкцията и резширението.

Движението на моторни превозни средства по ул. „Даме Груев” в участъка между „Тодор Александров” и „Братя Бъкстон” е възстановено. Отсечката беше затворена в сряда заради премахването на дървета във връзка с предстоящата реконструкция на пътя.

Тази сутрин, в присъствието на служители от Първо районно управление на МВР и „Общинска охрана“, екип на „Градини и паркове“ отстрани всички дървета до надлез „Родопи“, посочени в издадената от кмета на район „Южен“ заповед. По този начин е избегнато предварително предвиденото за следващата седмица затваряне на поредна пътна отсечка.

В момента ул. „Даме Груев“ е проходима за автомобили от надлез „Родопи“ до ул. „Охрид“. Временна организация на движението в този участък предстои да се въведе непосредствено преди започване на втория и третия етап от реконструкцията. Първият етап – от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, е завършен. Движението по обновения път се очаква да бъде пуснато веднага след приемането на предложената от фирмата изпълнител организация на движение.

Премахването на дърветата, предимно софори, е заложено в проекта за разширение на „Даме Груев“, припомнят от общината. При фитосанитарното им обследване още през 2019 г. Експертният съвет по озеленяване е констатирал, че те са в лошо състояние и са опасни. След реконструкцията се предвижда засаждането на нови, подходящи видове дървета.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...