Новини от Пловдив » България » България » С вой на сирени колеги, близки и държавни мъже изпратиха загиналите полицаи в Бургас
България Важно Полиция

С вой на сирени колеги, близки и държавни мъже изпратиха загиналите полицаи в Бургас

Със сведени глави, вой на сирени от полицейски автомобили и тъга в очите стартира церемонията по изпращането в последния им път на двамата полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев.

Стотици хора се отдадоха почит на смелите мъже. Близки, приятели и колеги се събраха пред траурната зала на Гробищния парк в Бургас, за да се поклонят пред тях.

На поклонението присъстваха също президентът Румен Радев, вътрешният министър Иван Демерджиев, областният управител Мария Нейкова, кметът на Бургас Димитър Николов, като и служители на МВР и прокуратурата.

„Гибелта на двамата полицаи е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа. Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик. Затова и на фона на нарастващия мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите“, посочи още държавният глава.

 

Както ви съобщихме, служителите на МВР в цялата страна почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите полицаи и Атанас Градев и Йордан Илиев. Така те изразиха признателност към колегите, които достойно изпълниха професионалния си дълг, и съпричастност към близките им.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...