Новини от Пловдив » България » Радомир Чолаков за идеята на Трифонов: Да спрем да си правим експерименти с Конституцията!
България Важно Градът ИЗБОРИ 2022 Пловдив Политика

Радомир Чолаков за идеята на Трифонов: Да спрем да си правим експерименти с Конституцията!

Вежди Рашидов и Радомир Чолаков, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Хайде да спрем да си правим експерименти с Конституцията! Да спрем да си правим експерименти с държавното устройство! Това заяви в Пловдив юристът и депутат три мандата в парламента от ГЕРБ Радомир Чолаков, попитан от ПловдивПрес за идеята на Слави Трифонов да се проведе референдум за президентска република.

„Това не може да се случи. Велико народно събрание трябва да реши. Имаме в момента президентско управление чрез трите служебни правителства. Така че българският народ е видял и това вече“, обясни Чолаков, който е отново кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС и регистрира листата в 16 РИК-Пловдив-град.

„Нека да спрем да казваме, че Конститууцията е виновна, че има омраза. Трябва да започнем да разговаряме, защото всички сме българи, живеем в тази страна и е добре да се спогаждаме. Конституцията не ни е виновна и колкото по-малко я пипаме, толкова по-добре“, призова той.

„Слави е с поредното шоу. Да е жив и здрав, но ми омръзна да го слушам и него. Да ходи да събира децата на стадиона! Два пъти заради Слави Трифонов не можа да се състави правителство. Какво се случва? Тече инфлация. Слави свали и правителството след това. Нещо градивно да се е случило през това време? Сега се е сетил да си направи един невъзможен пиар – пак прът в колелетата. Ние се мъчим как да да изведем държавата. Сега викат президентът е с Бойко. Не е така. Неговите рожби го предодаха и президентът им е обиден. Аз дълбоко мисля, че и президентът помъдря през този мандат. Не стават за нищо! Да не си играят с държавата и народа!, каза по адрес на бившите управляващи от ПП бившият министър на културата и кандидат за депутат от Пловдив-град Вежди Рашидов./ПловдивПрес

Още новини по темата

ГЕРБ-СДС регистира листата, бори се за победа и 4 мандата от Пловдив СНИМКИ

Борисов за Трифонов: Сам срещу всички – това е най-новото шоу, което ще води

Проф. Михаил Константинов пред Plovdiv-Press: Май ще ходим пак на избори в началото на 2023 година

Антон Кутев: Идеята за референдум на Трифонов не е съгласувана с президента

Слави Трифонов иска референдум за президентска република

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...