Новини от Пловдив » Градът » Почина видният пловдивски общественик подполковник Ангел Христозов
Градът Пловдив

Почина видният пловдивски общественик подполковник Ангел Христозов

Ангел Христозов

От този свят си отиде подполковник Ангел Колев Христозов – човекът с голямо сърце и широка усмивка. На 28 август 2022 г. след кратко боледуване на 79 години ни напусна председателят на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, виден пловдивски общественик, бизнесменът – изградил, реконструирал и модернизирал едни от най-знаковите сгради в града под тепетата.

Поклонението ще бъде на 31 август 2022 г. от 12 часа в църквата „Св. Архангел Михаил“ на Централни гробища в Пловдив.

Голям човек, визионер, учител, дипломат, истински приятел с невероятно чувство за хумор! И хиляди хубави думи да кажем за него пак няма да успеем да опишем ДОБРОТО, което той даряваше на всички! Как заразяваше с необятната си енергия и ентусиазъм! Как винаги търсеше позитивното! Човекът с големи идеи и ново виждане на нещата успяваше чрез визионерския си поглед да ни амбицира да творим и да продължаваме напред. Така ще го запомнят всички негови колеги, които той превърна в свои приятели.

Подполковник Ангел Колев Христозов е роден на 22.01.1943 г. в гр. Джебел, Кърджалийско. В юношеските си години е танцьор в танцов състав „Гео Милев“. Завършва през 1984 г. Висшата школа на МВР „Георги Димитров“. Специализант на школата на МВР в Киев. Дълги години работи в Криминална полиция – Пловдив преди да заеме длъжността на заместник-началник на 1-во РПУ – Пловдив. След това става началник отдел ТИЛ при МВР-Пловдив. Член на Управителния съвет на секцията по борба към АФД „Тракия“.

През 1993 г. става съосновател на строителна компания „МИАН“ ООД. Фирмата е известна с качествената си дейност и оставя на Пловдив и други градове знакови сгради – някои от тях изгражда, а други, които са паметници на културата, изцяло реконструира и модернизира. Сред тях са зданията на Банка Биохим-Пловдив, ДСК-Пловдив, СИТИ ЦЕНТЪР-Пловдив, Руската книжарница на Главната улица в Пловдив, Застрахователно Дружество АЛИАНЦ България-Пловдив, църквата „Света Богородица“ в Бачковския манастир, ДСК-Хисар, италианският завод БУЛСАФИЛ в с. Скутаре, хотелски комплекс „Тримонциум“ – Пловдив и др.

Ангел Христозов бе сред създателите на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, на която остана председател до последните си дни. Сдружението инициира и осъществи побратимяването на Пловдив с Шънджън, китайският мегаполис, който е в основата на икономическото чудо на Поднебесната империя. Ангел Христозов подпомагаше активно и развитието на най-голямата индустриална зона в Източна Европа – Тракия икономическа зона.

Поклон пред светлата памет на нашия приятел и учител – подполковник Ангел Колев Христозов, пишат от екипа на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и Тракия икономическа зона.

ПловдивПрес изказва съболезнования на неговото семейство!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...