Новини от Пловдив » Важно » 2 метра вода! Викат пожарната с лодки да спасява хора от потопа в Карловско
България Важно Инциденти Карлово Регион Сопот Хисаря

2 метра вода! Викат пожарната с лодки да спасява хора от потопа в Карловско

Апокалиптично е положението в Карловска община. Пороят, който не е спирал тази нощ от 2 часа, продължава.

Улиците са реки. От Балкана прииждат огромно количество наноси, камъни, дървета и пясък. Кметът на с. Богдан Богдан Иванов каза, че в момента вадят хора от наводнени къщи. На места в дворовете нивото на водата е 2 метра. Река Стряма е преляла.

В село Столетово кметът Мирослав Колев каза, че има 50-годишен мъж арендатор на язовир за спортен риболов, който се е евакуирал на втория етаж на къщата си. Чакат се лодки на пожарната от Пловдив, за да бъде спасен. Къщата му също е наводнена, а язовирът, който стопанисва, е напълно унищожен. Мъжът сам се е евакуирал. Кметът на селото казва, че реката Стряма не е почиствана дълго време и това най-вероятно е довело до ужаса, опива Подбалкански новинар.

Наводнен е консервен цех и къщата на собствениците. Наводнени са и къщи в горния край на селото, както и пътищата. Към момента няма яснота дали има и други бедстващи хора.

В село Христо Даново кметът Севдалин Иванов обяви бедствено положение. И там от 2 часа през нощта се изсипва огромен порой, който не спира и досега. От Балкана приижда много вода. Има наводнени дворове и няколко разбити улици. Достъпът до кметството и други сгради е невъзможен. По улиците плуват камъни, дървета и наноси.

На места Стряма е преляла, и в момента най-важната задача е да се евакуират бедстващите хора. Към момента няма сигнали за тежко пострадали, коментира кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Важно е да бъдат освободени два моста, които са затлачени, пострадали са не само трите въпросни села, но и всички други от западната страна на общината. В село Каравелово има паднали дървета. В село Слатина също.

Кметът е в постоянна връзка с държавните институции. Екипи на пожарната работят по спасяване на бедстващите. Очаква се всеки момент в спасяването да бъдат включени и военните от 61-ва бригада, както всички, които имат нужда от помощ.

Очаквайте подробности!

Още

Отново порои в Карловско, реката потопи село Богдан, евакуират хора

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...