майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Наказаха 19-годишен фен на „Ботев“, стрелял с ракети на дербито
БГ Футбол Градът Пловдив Спорт Спорт Важно

Наказаха 19-годишен фен на „Ботев“, стрелял с ракети на дербито

Служители от областната дирекция на МВР в Пловдив работят активно за установяване на самоличността на извършителите на противообществени прояви на стадион „Локомотив”. Припомняме, че в събота, по време на дербито, от сектора за гости на стадиона бяха изстреляни пиротехнически изделия. Установен и задържан бе 19-годишен фен на „Ботев“, изстрелял няколко сигнални ракети с помощта на устройство от типа „писалка”.

След 24-часовия полицейски арест, му е съставен акт за спортно хулиганство. Случаят е докладван на дежурен районен прокурор и с решение на Районен съд – Пловдив на извършителя е наложена забрана за посещения на спортни мероприятия за срок до 2 години и полагане на 60 ч. обществено полезен труд. Преди началото на футболната среща бе извършено и обследване на прилежащата зона около стадион „Локомотив”, при което служителите откриха определено количество пиротехнически изделия, укрити зад входа на агитката на домакините.

По предварителен план и с цел опазване здравето и живота на посетителите на стадиона, още преди старта на всяко спортно мероприятие се извършва стриктен контрол на посетителите на изградените входно-пропускателни пунктове на стадионите. С особено внимание се подхожда за недопускане на възможността да бъдат внесени спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, пиротехнически средства, леснозапалими течности или други пожароопасни материали /включително факли/. През последните години, за противодействие на футболното спортно хулиганство и за установяване на нарушения в зоната на стадионите, се извършва и контрол чрез видео наблюдение. Именно с помощта на осъществения видеоконтрол е задържан и 19-годишният зрител, съобщават от полицията./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...