майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Лов и Риболов » Рибар от Царимир хвана 22-килограмов трофеен шаран
Лов и Риболов Маршрути Посоки Регион Случка на деня Съединение

Рибар от Царимир хвана 22-килограмов трофеен шаран

Рибар от пловдивското село Царимир улови 22-килограмов шаран в язовир „Ивайловград“, съобщават с гордост колегите му от Съюза на ловците и риболовците в България.

Късметлията е Иван Гърев. 44-годишният мъж и компанията му от Пловдив – Николай, Иво и Боро, са прекарали седмица на язовир „Ивайловград“ под Сеноклас, в месността Вечния огън.

В началото на престоя им на вода времето е било нестабилно, ветровито и не са имали кой знае каква слука. Поддържали хранително петно на 200 м и вкарвали въдиците с радиоуправляема лодка.

Търпението им е възнаградено чак на петия ден. На 13 август, към 8,00 сутринта, малко след като са презаредили въдиците, ударил голям шаран на Иван. Влезли с лодка в критичните моменти, понеже рибата била много буйна и имало рискове да заплете въдиците на колеги от съседен бивак.

Справили се с всички перипетии и успели да измъкнат „звяра“ с тегло 22,5 кг попаднал в кепа.

Трофейният шаран налетял на две накиснати царевички със силиконов косъм. Закачил се е здраво и линията издържала на зверския напън при съпротивата.

Този трофей в действителност е осмислил излета на пловдивчани на язовир „Ивайловград“. Имали са още няколко доста по-малки шарана, както и каракуди и кефали, за които дори не си струва да се говори. След подобаваща фотосесия трофеят е освободен.

Рибарската група на Иван твърдо спазва принципа „хвани-пусни“ и по този въпрос няма никакви разногласия.

Затова апелират към всички колеги да пускат уловените от свободни водоеми шарани, за да се съхрани популацията им и да ги имаме и в следващи години.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...