A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Локо » Зума: Гръбнакът на Локомотив са момчета от нашата школа
БГ Футбол Локо Спорт Спорт Важно

Зума: Гръбнакът на Локомотив са момчета от нашата школа

Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев сподели своите впечатления след дербито с Ботев пред „Тема Спорт“. Зума е доволен от успеха на черно-белите и подчерта, че той се дължи на футболисти израснали в собствената школа на отбора. Бонев коментира, че промените в схемата и състава, които треньорът Томаш налага в момента, ще изведат Локомотив на по-високо ниво.

Г-н Бонев, коментарът ви за победата на Локомотив над Ботев в битката за Пловдив?

– Всички, които обичаме Локомотив, сме много доволни и щастливи от този успех. Не беше лесно, но е сладко. Александър Томаш бе затруднен при избора на единадесеторката, защото имаше куп проблеми в навечерието на сблъсъка. Двамата централни защитници Лейте и Бидунга бяха контузени. Някои от новите попълнения пък не бяха в нужната кондиция, за да помогнат на максимума. Когато видях състава преди мача, се учудих много, че 18-годишният наш юноша Тодор Павлов започва като титуляр в центъра на защитата до друг продукт на академията ни Мартин Паскалев. Това породи много въпросителни у мен, тъй като Ботев разполага с много чужденци. Но със започването на дербито се видя, че нашите футболисти са го приели присърце и надделявахме в единоборствата. За мен победата е невероятна радост. Чувствам го като свое задължение да поздравя Томаш за смелостта, която прояви, да постави на изключително важен пост в отбраната 18-годишния Павлов. Едно момче, което беше играло досега само две минути. Именно то ни накара да се чувстваме още по-горди

Четирима души от състава бяха от нашата школа – Тодор Павлов, Мартин Паскалев, Бирсент Карагарен и Митко Илиев. Те бяха гръбнакът на отбора в този двубой.

Кое ви изненада в сблъсъка?

– Трудно мога да кажа, че се получи дерби, защото Ботев излезе само с един българин в стартовия си състав – Виктор Генев. Не зная как треньорът им е обяснявал на чужденците, че дербито е толкова важно и емоционално. Че трябва да излезеш с чест от него. След последния съдийски сигнал стана чудото. Всички, които обичат Локомотив, бяха на деветото небе. Искам да пожелая още повече успехи на отбора.

Има ли още какво да се иска от Локо Пловдив?

– Сашо Томаш изпробва доста футболисти. Дава шанс на младите. На пейката имаше още трима наши юноши. Голямо браво и за директора на нашата ДЮШ Димитър Палазов, който заедно със своите треньори прави това чудо на фона на незавидната ни тернировъчна… трудно ми е да кажа база. Много е незавидно състоянието за занимания, условията. Въпреки това в школата съумяват да работят правилно, да ръководят целия процес. Виждаме в края на краищата какъв е резултатът на фона на двата титулярни състава.

Не може да не ви попитаме за инцидентите, които помрачиха дербито…

– Аз смятам, че тези неща не отиват на двата отбора, на дербито. По принцип гледам само футбола на терена, но това, което направиха група хора от агитката на Ботев, хвърля сериозно петно върху историятa на един изключително голям български клуб. Аз лично съм изиграл много дербита, в които борбата винаги е била само на терена, и сме побеждавали, и сме падали, но всичко е било само на игрището. Приятелството и добрите отношения и досега са изключително положителни. Жалко е това, което се случи.

Как виждате Локомотив Пловдив в бъдеще?

– Тази победа е важна повече за самочувствието на футболистите, треньорите и ръководителите. Но в момента Томаш е човекът, който изгражда почти нов отбор. Налага и нова схема. Мисля, че след време всички ще бъдем доволни от работата, която се върши.

Новата трибуна „Бесика“ е почти готова, представяте ли си я вече препълнена?

– Това ще е нещо велико, мечта, която ще е реалност. Всички трибуни ще изглеждат като „Бесика“. Преди мача с Ботев се видях с бившия собственик Христо Крушарски и с настоящия Адам Сотков. Огънят, който се запалва в тях, още гори. За Крушарски е известно, но вече и Адам е запленен от идеята Локомотив. Това дава да се разбере, че той ще поеме с цялата сериозност развитието на нашия клуб и това ме удовлетворява.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...