майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Градът » Елате на Бунарджика днес ! Фестивалът „С деца на тепе“ с много атракции за малчуганите
Градът Култура Общество Пловдив

Елате на Бунарджика днес ! Фестивалът „С деца на тепе“ с много атракции за малчуганите

Образователният фестивал “С деца на тепе” се завръща на хълм Бунарджика в Пловдив дни преди старта на учебната година. Алеята на на най-посещавания хълм в район „Централен“ посреща от 10 часа днес участници и изложители на фестивала. Събитието ще се проведе  след 3-годишна пауза и за първи път е част от Културния календар на община Пловдив.

Пред паметника на Васил Левски, голяма сцена с музикално-артистична програма от 10.00ч. до 14.00ч. очаква малка и големи: народни танци, импро театър за деца, музикални изпълнения на китара от деца, корейски танци, флашмоб, тик-ток танци и зумба са част от програмата на сцена. Специални гости ще бъдат “Y&M Melodic Project” – Милен Димитров и Йоана. Благодарение на частен дарител децата ще се насладят на “Чук и Пук” – детско куклено представление на ДКТ-Пловдив.

“Това, което отличава нашия фестивал е образователният елемент. Задачата на това събитие, което искаме да се превърне в символ на Пловдив и традиция е да провокира детското съзнание и фантазия и по този начин да допринесе за изграждането на активно гражданско общество”, коментират Маргарита Стоичкова и Десислава Десева , основатели на фондация “С деца на тепе”.

Работилници „Рециклиране“ и „Открий ме в джунглата“, настолни игри, импро работилница и актьорски уъркшоп, обучения по метода сугестопедия, лекции по темата по-малко екран за децата, крафт занимания и как да учим английски чрез игра, детски работилници насочени към опазване на природата и връзката ни с нея, открита тренировка Да Дао, занимания по математика, творчески работилнички за изучаване на българския фолклор, чисти игри , оказване на първа помощ за деца са само част от над 45-те изложители на Тепето в рамките на фестивала. Традиционно полицията и пожарната ще имат свои представители на място, за да запознаят малчуганите не само с техните професии и оборудване, а и с важни умения за всеки един от нас. Всички занимания са без такса и са достъпни за всеки желаещ да се включи по време на фестивалния ден.

“Томболата с много награди ще изтеглим в 14 ч., като за участие в нея всяко дете трябва да изпълни определена задача, за която ще научите на място от нашия екип.”, казва Румяна Киризиева от екипа на организаторите.

Сред дарителите на събитието са IT компания с френско-български мениджмънт, школа по английски за бебета и деца, агенция за управление на проекти, фабрика за картон и вносител на кабели и ел.оборудване. “С деца на тепе” 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...