Новини от Пловдив » Здраве » Извънредно положение в Ню Йорк заради вирус на детски паралич
Здраве Свят

Извънредно положение в Ню Йорк заради вирус на детски паралич

Ню Йорк обяви извънредно положение заради опасност от зараза с детски паралич.  Губернаторката на Ню Йорк Кати Хокъл каза, че щатът увеличава усилията си за борба с полиомиелита или детския паралич, както е известен. Вирусът, причиняващ опасното за живота заболяване, беше открит в отпадни води в още един окръг на Ню Йорк, предаде БТА по информация на агенция Асошиейтед прес.

Хокъл обяви извънредно положение във връзка с полиомиелита, което позволява на медицинските работници от службите за спешна помощ, акушерките и фармацевтите да извършват ваксинация срещу заболяването, а лекарите да издават постоянни разпоредби за ваксината. Данните за имунизациите ще бъдат използвани, за да се насочат ваксинационните усилия там, където са най-необходими.

Здравните власти започнаха да проверяват за следи от полиовируса в отпадните води, след като през юли в окръг Рокланд беше открит първия случай на детски паралич в САЩ от почти 10 години. Най-новото наличие на вируса в отпадни води в щата е било установено след изследване на проба, взета миналия месец в окръг Насау.

Според здравни служители пробата е генетично свързана със случая на полиомиелит в Рокланд и предоставя още доказателства за разрастване на разпространението на вируса в региона, след като неговото наличие беше установено в отпадни води в град Ню Йорк, а също в окръзите Ориндж и Съливан.

Здравните власти заявиха, че всички неваксинирани жители на Ню Йорк би трябвало да се ваксинират веднага. Те също така призоваха за подсилващи дози за определени хора като здравните работници в засегнатите райони, лекуващи пациенти, които може да имат полиомиелит.

Нивото на ваксинация срещу детски паралич в щата е 79 процента, но в окръзите Рокланд, Ориндж и Съливан равнището е било по-ниско.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...