Новини от Пловдив » България » Дискутират спорта като средство за социализация в затворите
България Крими

Дискутират спорта като средство за социализация в затворите

Сдружение „Обединени професионалисти за устойчиво развитие“ организира форум, наречен „Спорт в затвора“. Дискусията започва от 11:00 часа в Регионалната
библиотека „Захарий Княжески“ на Стара Загора. Събитието събира хора с интереси в областта на социалните дейности, образованието и спорта, за да представи резултатите от проекта „Спорт в затвора – план за бъдещето“. Форумът се организира съвместно със Затвор Стара Загора.

Събитието е част от дейностите на проект „Спорт в затвора – план за бъдещето“, който се основава на препоръките, изведени от проекта „Затворници в движение“ и има за цел да изгради стратегия за спорта като метод за интеграция и личностно развитие. Спортът е средство, което партньорите по проекта използват с цел развитие на компетенции у затворниците и тяхната социална интеграция. Координаторите на проекта са избрали да покажат спорта, като средство за развитие при лишените от свобода и нуждата от използването му, като стъпало към развитие на умения за живот, заетост и реинтеграция в обществото.

“Ние от Сдружение Обединени професионалисти за устойчиво развитие, вярваме, че спортът допринася силно за социалното сближаване между хората и интеграцията в обществото“, казва Емилия Крушков от екипа на организаторите. „Спортът в затвора може да е стъпка в посока към социална интеграция. Целта на нашия проект е да се развие дългосрочна визия по отношение на включването на спорта като метод за интеграция и социална рехабилитация. Да се уверим, че тази визия може да бъде включена в наказателната политика на национално, регионално и местно ниво и да открием и привлечем всички заинтересовани страни, които могат да подкрепят този процес“, обяснява още Крушков.

На форума ще присъстват водещи специалисти от България и чужбина, които ще обменят опит от дейността си и ще изготвят препоръки за по-ефективно и интегрирано използване на спорта като средство за развитие на умения и социално включване. Проектът „Спорт в затвора – план за бъдещето“ е финансиран по програма „Еразъм +“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...