Новини от Пловдив » Важно » Натравянето в Спортното може да не е от храната, проверяват и водата
Важно Здраве Образование Пловдив

Натравянето в Спортното може да не е от храната, проверяват и водата

Не всички деца от Спортното, които са на лечение в Инфекционна болница, са се хранили същия ден в стола на училището, което допуска, че причината може да не е в храната, затова се проверява и водата, която са пили и са се мили. Това съобщи за ПловдивПрес директорът на БАБХ в Пловдив д-р Иван Шиков. Възможно е да е някакъв вирус, който децата са си предали след началото на учебната година.
„Много е рано да кажем какво е причинило неразположението при децата. Взели сме проби от замразените продукти, включително и от кюфтетата, които са яли. Проби са взети от храната в хладилника, която е останала от обяда и вечерята, каза д-р Шиков. Изследванията ще са за салмонела, лестериоза, стафилококи. Взети са проби и от водата за микробиологични изследвания.
Първоначалната физическа и документална проверка не е установила нарушения – проверени са начините на доставки, съхранение, сроковете на годност и документите, с които са получавани продуктите. Там всичко е изрядно, установили експертите.

Столът вече е затворен и няма да заработи докато не излязат резултатите от пробите, които се очакват в началото на следващата седмица. Проверяват се и съседните хранителни обекти.
Между потърсилите лекарска помощ е имало и двама преподаватели, които са яли в стола. Оплакванията на всички са били гадене, повръщане, болки в корема и главата.
„Добрата новина е, че три деца вече са изписани, а останалите се чувстват по-добре“, успокоява д-р Шиков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...